Cultura și curs de street dance

Cultura și curs de street dance

cursuri de dans copii

Cultura street dance si ce inseamna acest stil de dans.

Cultura și curs de street dance

Cultura street dance este de fapt un termen general care include mai multe stiluri de dans. Exemple: breakdance, popping, locking, hip hop new style, house dance și electro dance. Aceste tipuri de dans sunt foarte populare în ziua de azi. Atât ca exercițiu fizic, dar și ca artă și o formă de competiție practicată atât în studio-urile de dans, cât și în alte spații.

Street Dance

este un termen general ce denota mai multe stiluri de dans. A evoluat in spatii publice precum pe strada, in curtea scolilor si in cluburi. Termenul de “Street dance” este in general folosit pentru a descrie dansurile hip hop si funk ce au aparut in Statele Unite in anii ’70. Sunt într-o continua crestere si dezvoltare in cultura hip hop de astazi. (breakdance, popping, locking, hip hop new style, house dance si electro dance). Aceste tipuri de dans sunt foarte populare in ziua de azi. Atat ca exercitiu fizic, dar si ca arta si o forma de competitie practicata atat în studio-urile de dans, cat si in alte spatii.

I. B-boying-ul sau breakdance-ul

asa cum a fost denumit de mass-media, a cunoscut o adevarat amploare odata cu lansarea filmului “Flashdance” in 1983, sau a seriei “Breakin”, “Breakin 2”.

II. Locking 

este un stil funky, ce se bazeaza pe miscari rapide, combinate cu jocuri relaxate ale corpului (in special brate si picioare). Miscarile sunt adesea largi, exagerate si ritmice. Acest stil a luat nastere la inceputul anilor ’70, pe strazile din Los Angeles. Intemeietorul acestui stil este Don (“Campbellock”) Campbell. Datorita deselor intalniri in clubul “The Citadel” si a schimbului de experiente intre dansatori, acest stil a cunoscut o larga dezvoltare.

III. Popping

 Miscari specifice acestui stil, precum “robotul” erau deja folosite datorita show-ului de televiziune “Lost in space”. Adevarata nastere a acestui stil a fost in 1976, in oraselul Fresno din California. La initiativa lui Sam “Boogaloo” Solomon a fost infiintata trupa “Electric Boogaloos”. Astazi popping-ul este unul dintre cele mai complexe stiluri de dans. Alaturi de miscarile mai sus scrise si alte sub-stiluri precum: tutting, scarecrow, toyman, strobing, dimestoping, airposing sau animation.

IV. House

Originar din Chicago, locul din care a pornit si genul muzical, a evoluat mai mult pe scena underground din New York. S-a numit “House Dance” deoarece initial a fost dansat mai mult in cluburi si spatii inchise. Spre deosebire de majoritatea stilurilor de dans urbane, care au pornit in strada. Influentele sunt dintr-o gama foarte larga de stiluri de dans precum Afro, Jazz, Tap, Salsa, Capoiera, Top-Rock si Footwork din B-Boying Bebop, dansuri braziliene etc.. Desi nu a aparut in cultura Hip-Hop, multi dintre dansatori au preluat stilul si l-au modelat de-a lungul timpului. Ulterior a fost introdus in Street Dance. Acest stil se rezuma la miscari dinamice ale picioarelor, pe un ritm energic (una din miscarile de baza fiind jacking-ul).

V. Hip-hop

acest stil de dans lasa loc unei posibilitati de interpretare foarte mare (a miscarilor), avand influente din toate stilurile de baza. Pe scurt, acest stil se imparte in 3 categorii: old school, middle school si new school, fiecare cu miscarile specifice.

VI. L.A. Style / Studio dance

– este un stil de dans, ce lasa loc unei posibilitati de interpretare a miscarilor, foarte mare, insa este diferit de hip-hop. Acest stil este caracterizat de miscari care au ca scop interpretarea unor mesaje sau versuri.

VII.Alte stiluri specifice acestei arte ar mai fi: krumping, c-walking, turfing, dancehall.

Competitiile cele mai importante de streetdance: Juste Debout, RedBull BC One, Battle Of The Year.

La cursurile de street dance de la Double D Academy copiii sunt organizati pe grupe de avansati si incepatori. Pentru o adaptare cat mai buna a fiecarui copil in cadrul cursului, incercam sa identificam ce stil  i se potriveste mai bine.

Copiii care evolueaza mai bine le propunem sa treaca in trupa de dans care participa la concursuri.

Accesează program cursuri de dans.